Fully featured low overhead profiler for Java EE and Java SE platforms.
Ultimate profiling and monitoring solution for Gradle, Maven, Ant, JUnit and TestNG.
Easy to use performance and memory profiler for .NET framework.

Can't profile application running under VS2010

Moderators: Vladimir Kondratyev, Anton Katilin

Can't profile application running under VS2010

Postby kapolb » Fri Apr 20, 2012 7:19 am

Hello.

I have a problem with profiling application running under VS2010 with new version of YourKit profiler for .Net (7.0.0).
I have no problem with it in old version (6.0.1). Is it known bug? If it's not possible to profile this way i have to roll-back new installation.

Thank you for answer.
Kapolb
kapolb
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:28 pm

Re: Can't profile application running under VS2010

Postby kapolb » Fri Apr 20, 2012 7:46 am

One more info, my application is done on .Net 3.5 and it's WPF client application.
kapolb
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:28 pm

Re: Can't profile application running under VS2010

Postby Anton Katilin » Fri Apr 20, 2012 8:25 am

Hello Kapolb

The way profiling applications are launched has changed.

They should start from the Welcome screen now:
http://www.yourkit.com/docs/net70/help/ ... _local.jsp

If you need to enable profiling globally (like it worked in the previous version), please choose
http://www.yourkit.com/docs/net70/help/ ... l_next.jsp

Best regards,
Anton
Anton Katilin
 
Posts: 5574
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am

Re: Can't profile application running under VS2010

Postby kapolb » Fri Apr 20, 2012 10:01 am

OK, i tried Next .Net process with no luck. I don't want to start my application from profiler screen because during profiling i want to also debug my solution.
In older version I done:
1. Run YourKit profiler.
2. Run project in VS2010.
3. Select my application from list of running applications.

Now i can only that:
1. Run YourKit profiler.
2. Start application from profiler.
3. Attach to process with VS2010.

Why is application running under VS2010 with profiler status Started without profiler? I can't select it from list of running applications on Welcom screen of profiler. This was possible in previous version.

Thanks for answer.
Kapolb

P.S. I tried also Run as Administrator option with no luck :-(.
kapolb
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 06, 2012 12:28 pm

Re: Can't profile application running under VS2010

Postby Anton Katilin » Sun Apr 22, 2012 11:42 am

The previous version always globally enabled profiling, and all .NET applications started while it was enabled had loaded the agent. That created several problems.

Now you can either explicitly start the particular application to be profiled, or enable the profiling globally via http://www.yourkit.com/docs/net70/help/ ... l_next.jsp
Anton Katilin
 
Posts: 5574
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am

Re: Can't profile application running under VS2010

Postby Anton Katilin » Thu Apr 26, 2012 11:17 pm

Version 7.0.1 adds action "Profile all .NET processes" to optionally enable pre-version 7 profiling approach.

http://www.yourkit.com/docs/net70/help/ ... al_all.jsp

http://www.yourkit.com/.net/profiler/index.jsp
Anton Katilin
 
Posts: 5574
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am


Return to .NET Profiler

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests