Fully featured low overhead profiler for Java EE and Java SE platforms.
Easy to use performance and memory .NET profiler for Windows and Linux.
Performance monitoring and profiling of Jenkins, Bamboo, TeamCity, Gradle, Maven, Ant and JUnit.

Attach mode no longer working

Moderators: Vladimir Kondratyev, Anton Katilin

Attach mode no longer working

Postby dthomas » Thu Sep 17, 2020 6:18 am

Either in the last couple of YourKit updates or updates to Zulu attaching to a process without the agent already running has stopped working:

This process has been started without the profiler agent, and the attempt to attach the agent to the process has failed:

Cannot attach the profiler agent to the JVM as to a 32-bit process: Attached failed (code 1)
Cannot attach the profiler agent to the JVM as a 64-bit process: Attached failed: Java native atached library failed to load

Running YourKit 2020.9-b405 and openjdk:

openjdk version "1.8.0_265"
OpenJDK Runtime Environment (Zulu 8.48.0.53-CA-macosx) (build 1.8.0_265-b11)
OpenJDK 64-Bit Server VM (Zulu 8.48.0.53-CA-macosx) (build 25.265-b11, mixed mode)
dthomas
 
Posts: 11
Joined: Mon Jun 09, 2014 4:47 pm

Re: Attach mode no longer working

Postby dthomas » Thu Sep 17, 2020 6:49 am

Same application on:

OpenJDK Runtime Environment Zulu11.41+23-CA (build 11.0.8+10-LTS)
OpenJDK 64-Bit Server VM Zulu11.41+23-CA (build 11.0.8+10-LTS, mixed mode)

Works just fine.
dthomas
 
Posts: 11
Joined: Mon Jun 09, 2014 4:47 pm

Re: Attach mode no longer working

Postby Anton Katilin » Thu Sep 17, 2020 10:11 am

Hi,

We'll check this.

Is the problem on macOS only, or did you check other platforms too?

Do I understand it right that the problem is with Java 8 only?

What was the previous working combination of YJP and Java?
Anton Katilin
 
Posts: 6028
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am

Re: Attach mode no longer working

Postby Anton Katilin » Thu Sep 17, 2020 2:23 pm

Update:

We have reproduced the problem, it is macOS specific. We're investigating.
Anton Katilin
 
Posts: 6028
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am

Re: Attach mode no longer working

Postby Anton Katilin » Thu Sep 17, 2020 2:49 pm

Could you please try to rename or delete the file YourKit-Java-Profiler-2020.9.app/Contents/Resources/bin/mac/libattach.dylib. Does this help?
Anton Katilin
 
Posts: 6028
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am

Re: Attach mode no longer working

Postby dthomas » Fri Sep 18, 2020 3:46 am

No, same after moving libattach.dylib.
dthomas
 
Posts: 11
Joined: Mon Jun 09, 2014 4:47 pm

Re: Attach mode no longer working

Postby Anton Katilin » Fri Sep 18, 2020 10:43 am

Could you please try this build which should solve the problem:
https://www.yourkit.com/download/YourKi ... 9-b408.dmg
Anton Katilin
 
Posts: 6028
Joined: Wed Aug 11, 2004 8:37 am

Re: Attach mode no longer working

Postby dthomas » Fri Sep 18, 2020 12:31 pm

It does! Appreciate the quick turnaround.
dthomas
 
Posts: 11
Joined: Mon Jun 09, 2014 4:47 pm


Return to Java Profiler

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

YourKit uses cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

By browsing our website, you consent to our use of cookies and other tracking technologies in accordance with the Privacy Policy.